Grote showroom in Hilversum!

Roeitrainer, ideaal voor cardio- en krachttraining

Roeitrainer, ideaal voor cardio- en krachttraining

Op een roeiapparaat, ook bekend als roeimachine traint u veel spiergroepen terwijl uw lichaam geen schokken hoeft op te vangen van stappen of sprongen. Bent u op zoek naar een passend fitnesstoestel waarop u zowel vetverbranding realiseert als aan kracht kan werken voor uw gehele lichaam dan is een roeitoestel voor u interessant.

Roeien voor sterke spieren in armen, benen en romp

Tijdens het roeien traint u heel veel spiergroepen: Beenspieren, armspieren, rugspieren, buikspieren en de spieren rondom het schoudergewricht. Omdat u een constante beweging maakt en niet van de zitting afkomt worden bijvoorbeeld uw enkels en knieen minder belast. Gelijkertijd kunt u een training voltooien die voor u persoonlijk uitdagend is.

Wilt u een roeiapparaat kopen?

Zoekt u een geschikt roeiapparaat om thuis te fitnessen, zorg dan dat u vooraf helder hebt wat u wilt bereiken en hoe u zo gemotiveerd mogelijk blijft.

Opklapbaar

Sommige modellen zijn na gebruik eenvoudig omhoog te klappen. Dat scheelt veel in de benodigde ruimte op momenten dat u de trainer niet gebruikt.

Vliegwiel en weerstand

Zoekt u een goede kwaliteit roeitrainer dan moet u letten op onder meer de zwaarte van het vliegwiel en de wijze waarop de weerstand geregeld wordt. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe stabieler de roeitrainer staat. Vooral bij intensief gebruik zal dat veel gebruiksplezier geven.

De weerstand op de roeitrainer bepaalt de zwaarte van de training: meer weerstand betekent zwaarder roeien. Is de weerstand eenvoudig aan te passen dan is dus tijdens de workout makkelijker een gevarieerd programma handmatig uit te voeren. Roeimachines hebben verschillende weerstandsystemen, bij Hometrainer vindt u:

– hydraulische; cylinders met gas gevuld

– magneetweerstand; een magneet zorgt voor weerstand van het vliegwiel

Garantie en service

Op de kwaliteitsmerken die hometrainer.nl verkoopt zit op alle modellen minimaal de wettelijke fabrieksgarantie. Is er toch iets aan de hand met uw fitnesstoestel dan komt onze technische dienst op afspraak bij u thuis om uw klacht te verhelpen.

Trainingsprogramma’s

Veel modellen hebben instelbare trainingsprogramma’s. Hierdoor wordt uw work-out uitdagender en motiveert het u om een stap verder te gaan. Onder meer de snelheid, afgelegde fictieve afstand en hoeveel kcal u in de training verbrand heeft. Zo kunt u de training op een roeiapparaat aan uw eigen mogelijkheden en wensen aanpassen; bijvoorbeeld als revalidatie, als ondersteuning bij een sportief doel of om af te vallen of uw conditie op peil houden.

Handige webadressen